34-åriga Jenny Jansson tillträder sin nya tjänst som ny fund manager för fonden Östra Mellansverige, som täcker bland annat Östergötland och Mälardalen. Det framgår av ett pressmeddelande. Almi invest är en statlig verksamhet som investerar i unga bolag med potentiell tillväxt. Syftet är att gå in med både kapital och kompetens, att vara med på företagets resa under en tid för att sedan gå ur – en så kallad exit.

Almi invests fond Östra Mellansverige förvaltar totalt ca 350 miljoner kronor och har de senaste åren gjort flera exits, bland annat i Simplygon, Neo technology och Dapresy.

– Jag är hedrad över att få förtroendet att leda teamet och fonden framåt! Östra Mellansverige har historiskt sett investerat i bra bolag och levererat bra exits. Min ambition är att fortsätta hålla denna nivå då jag vet att vi har en stark region med spännande teknikbolag, som har en stor potential, säger Jenny Jansson i ett pressmeddelande.

Jenny Jansson, rekryterades till Almi invest (dåvarande Innovationsbron) 2009 och blev investment manager vid Almi invests Stockholmsfond 2011. I fjol gick hon över till fonden Östra Mellansverige med placering i Linköping.

– Jag är väldigt glad över att Jenny tar rollen som fund manager i Östra Mellansverige, säger Almi invests vd Mikael Karlsson. Hon har mångårig investeringserfarenhet och med hennes driv och affärssinne ser jag fram mot att få fortsätta att arbeta tillsammans.

Jenny Jansson efterträder Björn Persson, som nyligen gick vidare till andra uppdrag i privata investmentbolaget Spiltan.

ulrik.svedin@ostgotamedia.se