Ödeshög fick ingen näringslivschef

Det blev ingen ny näringslivschef i Ödeshög i måndags. Conny Ekman hade fått jobbet, men backade ur i sista minuten.

Foto: Susanne Hasselqvist

Ödeshögs kommun2019-09-07 12:00

– Jag var väldigt taggad, säger han, och såg fram emot de här uppgifterna. Men till slut insåg jag att jobbet skulle kollidera med mitt andra jobb.

Conny Ekman, med ett förflutet i Östgöta Camping i Mantorp, har en husbilsagentur tillsammans med en kollega.

– Det visade sig att det skulle bli svårt att kombinera, och jag tyckte det var bättre för Ödeshög att kliva av redan innan.

För Ödeshögs del var den nya näringslivschefen på heltid en förstärkning av näringslivsenheten. Tjänsten har tidigare varit på deltid och förvaltningschef Peter Kenell har skött näringslivsfrågorna. 

– Jag kommer inte att fortsätta, säger han. Jag har tagit på mig andra uppgifter, och näringslivsfrågorna kan inte skötas på deltid längre. Tillväxt och utveckling är viktiga för Ödeshögs framtid, och de frågorna lyfts särskilt.

Nu kommer kommunledningen att snabbt se om det finns någon av de andra kandidaterna till jobbet som kan komma i fråga. Under tiden kommer näringslivsfrågorna att läggas ut internt på andra krafter.

– Vi har till exempel ett projekt för västra Östergötland, Jobbanalys, och det måste göras så att vi har det klart i höst, säger Peter Kenell. Vi har dessutom bunkrat upp med en del andra uppgifter till vår nye chef, och där får vi hitta interna lösningar så länge.

Den nye näringslivschefen ska ägna sig åt att locka nya företag till kommunen och ge service och stöttning till befintliga företag. Företagspark E4 ska utvecklas och besöksnäringen ska få stöd.

Ödeshögs kommun rekryterar nu också en ny teknisk chef.

undefined
Karta: Ödeshög
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!