Det framhålls i en skarpt formulerad skrivelse till kommunen från "flera oroliga boende på Åby norrgård" genom två namngivna villaägare (Åby norrgård är ett villaområde mellan campingen och E4).
Förra sommarens diskussion är således igång igen. Irländska platt- och asfaltläggare som bodde på campingen skapade oro i samhället.
"En test"Campingen drevs på sparlåga av Ödeshögs sociala kooperativ. Den marknadsfördes inte men de som sökte sig dit fick bo där.
- Det var en test. I år däremot kommer anläggningen att drivas av kooperativet som en vanlig, kommersiell camping och vara öppen för alla. Givetvis ställer det andra krav på driften, säger Espen Rognstad, en av de ansvariga.
Ingen är avstängdHan säger att irländarna betalade för sig på campingen och de gjorde inget galet inne på området. Ingen av dem är således avstängd från campingen.
Att förbjuda någon att komma till en camping för att man kommer från ett visst land, som grannarna kräver, ser Espen Rognstad som fullständigt uteslutet och rent diskriminerande.
Delades i två delar- En del av våra irländska gäster var säkert inte Guds bästa barn och tyvärr så splittrade deras närvaro lokalbefolkningen i två delar. Vi fick ändå minst lika många positiva som negativa reaktioner.
Att irländarna skulle ha blivit lovade att komma tillbaka, som påstås i brevet, stämmer inte, enligt Rognstad.
Oklart om de kommerNär irländarna lämnade Ödeshög var det osäkert om campingen skulle fortsätta.
Espen Rognstad har heller inga uppgifter på eller indikationer om att de vill komma tillbaka.