På barn- och utbildningsnämndens sammanträde i måndags talade skolpolitikerna bland annat om enkäten där föräldrarna till eleverna på Lysingskolan har tillfrågats och som Corren skrivit om tidigare. Påfallande är det bristande förtroendet för politiker.
Endast 3 procent av föräld-rarna har sagt sig ha fullt förtroende för dem.
-- Jag försöker ta det som det är. Vi politiker ska försöka fördela de resurser som finns. Vi försöker vara ärliga och kan ju inte göra så mycket med den operativa verksamheten, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Alf Engholm (kd).
1,6 miljoner kronor utöver budgeten för 2002 ska gå till skola och förskola, har kommunfullmäktige beslutat. Därav avsätts 800 000 kronor för den nya förskoleavdelningen som kom igång när maxtaxan infördes vid årsskiftet. Ytterligare medel går bland annat till barn som behöver särskilt stöd och till de frivilliga skolformerna.
Utredningen om skolornas framtida struktur är ute på remiss. Svaren ska kommit in senast den 29 juli. Barn- och utbildningsnämnden har presenterat tre olika alternativ:
n Samtliga skolor som finns idag bibehålles till och med läsåret 2005/2006.
n Samtliga elever vid bygdeskolorna har sin skolgång förlagd till Fridtjuv Bergskolan.
n Förslaget från tillförordnade skolchefen där Trehörna skola läggs ner årskurserna 3 till 5 flyttas från bygdeskolorna.
Beslutet presentera tre olika alternativ var inte enhälligt. Socialdemokraterna har reserverat sig mot detta och anser att remissinstanserna ska ha kvar möjligheten att göra en helhetsbedömning.