Åter svallade debattens vågor på Ödeshögs kommunfullmäktige i måndags kväll. Motionsställaren Bengt Gideskog (M) sade sig inte vara tillfreds med att framtiden för den kommunägda campingen ska utredas vidare.
Officiellt är den kommunägda campingen på Klockaregårdsängen stängd och en skylt hänvisar till nya privata Öninge camping. Ändå har Vattenfall-personal hyrt in sig där senaste halvåret.
- Det är skandalöst att Vattenfall har fått använda den här campingen, sade han.
Campingplatsen är bristfällig, ligger intill motorvägen och kommunen borde istället underlätta för den privata campingen i Öninge, tyckte Bengt Gideskog bland annat.
Börje Lindholm förstod inte resonemanget. Kommunen har nytta av campingen, speciellt näringsidkarna i centrum. Öninge camping är mer för långliggare, Klockaregårdsängen för dem som vill ha nära till tätorten, var hans argument.
- Jag trodde Moderaterna var för fri konkurrens, sade Börje Lindholm.
Skillnaden mellan en privat- och kommunägd camping är att den senare måste subventioneras med skattepengar, inflikade kommunalrådet Magnus Oscarsson (KD) som valde att stödja motionsställarna.
Det är dags att satsa på Ödeshögs samhälle och Klockaregårdsängens camping är ett sätt att locka dit folk, tyckte Jan Fredriksson (S).
Wollmar Unemo (C) dementerade ett rykte om att han, som anställd på Vattenfall, skulle ha haft del i att arbetslaget hamnade på Klockaregårdsängen. Där-emot sade han sig ha förståelse för att Vattenfallarna valde en två-stjärnig camping före en fem-stjärnig som kostat fyra-fem gånger mer.
Det stämde inte, enligt Håkan Johansson (M). Han hade varit i kontakt med camping-ägarna på Öninge, och de hade varit beredda att förhandla om ett lägre pris, uppgav han.
Moderatmotionen var undertecknad av Bengt Gideskog, Håkan Johansson och John Widegren. Vid voteringen fick den stöd av 8 röster. 21 avslog motionen, bland dem fanns Viola Ingvarsson (M) och Anita Rinman (M). 4 avstod från att rösta.