Det var i samband med att hon blev förtidspensionär som björnarna på allvar kom in i Ödeshögsbons liv. De blev som en tröst. I dag är de hennes stora intresse.
– Jag samlade först. Och jag har alltid gillat att handarbeta. Så jag testade att sy själv. Det var svårt i början, men så fick jag nys om en mässa i England och åkte dit. Sedan var det kört, säger hon och ler.
Mässan heter Hugglets World of Teddy Bears och anordnas två gånger per år i Kensington Town Hall i London. Entusiaster från hela världen strömmar dit och tiotusentals nallar visas upp. Men vem som helst får inte ställa ut sina alster.
– De har kvalitetskrav. Så det känns så klart extra trevligt att få komma dit, säger Caroline Ackermann.
Det är ansiktena som är allra svårast att få till. Ett öga som sitter lite högt eller en öra som slokar kan sänka helhetsintrycket.
– Nosen kan en brodera hur många gånger som helst. Det är bara att plocka upp och börja om. Det kan kosta några svordomar ibland.
Hobbyn har gjort att hon träffat många nya människor, både i mässhallar och på internet. Det är i England och i Tyskland som flest håller på.
– Jag brukar åka till en mässa i Wiesbaden varje år också. Det är kul att träffa likasinnade. Intresset är inte lika stort i Sverige. Det är fler som håller på med dockor här, även om det finns de som samlar lite grann på nallar också. I Kosta finns en mässa, men det är den enda i hela Skandinavien.
Även om Caroline Ackermanns nallar är till salu, är det inte för att tjäna pengar som hon håller på.
– Men jag blir bara glad om någon vill köpa en nalle. Man får en boost när någon tycker att de är fina, säger hon.
Under hela november finns ett trettiotal av hennes skapelser på biblioteket i Ödeshög (hemma finns hundratals fler). Det är hennes första riktiga egna utställning. Kanske blir det fler. För Carolina Ackermann kommer att fortsätta att sy sina björnar.
– Man glömmer allt annat när man sysslar med sådant här. Nu är jag helt insnöad – det finns inget annat, säger hon glatt.