Hon visste en sak som tonåring och stadstjej i Motala. Hon skulle aldrig någonsin bosätta sig på landet. Det är ändå där man hittar henne sedan drygt 20 år tillbaka.
– Jag är nog ganska anpassningsbar..., säger hon finurligt.
– Men det är ju inte bara det att jag har klarat av att bo på landet. Jag har trivts med det.
Hon efterträder sin make Magnus Oscarsson som kommunalråd. Han valdes in i riksdagen i september och har haft en tuff höst med i princip dubbeljobb.
Vi träffas på juldagen hemma i Tingstad, i skogarna mellan Ödeshög och Boet. Gården, som Magnus Oscarssons släkt har haft i fem generationer, är utarrenderad vad gäller jordbruket men inte skogsbruket.
Annicki bjuder på eftermiddagskaffe och är på gott humör.
Jag försöker reda ut vilket av de många missionshusen i området som är familjen Oscarssons "hemkyrka". De fyra missionsförsamlingarna, anslutna till Svenska alliansmissionen, är tätt sammanbundna i en krets så det är inte så självklart, det behöver gås till botten med detta.
Det visar sig vara Bultsbols missionshus.
– Det låter ju som obygden. Och det är det ju också..., säger Annicki skämtsamt.
Mer allvarligt. Annicki är en engagerad församlingsmedlem, hon säger sig ha haft en gudstro sedan barnsben, och går på gudstjänsterna. Det ger henne både energi och ro och hon uppskattar verkligen sina vänner i församlingen.
Några uppdrag har hon dock inte. Hon var barnkörledare i SAM-kretsen för några år sedan men har släppt det. Hon har likaså valt bort att sälja hudvårds- och makeup-produkter som egen företagare.
Företagandet passade bra när hon var hemma med barnen, men inte när hon blev anställd på Väderstadsverken, där hon de senaste två åren varit chefsassistent på utvecklingsavdelningen.
Annicki har varit med i barn- och utbildningsnämnden i åtta år och tillhört kommunfullmäktiges presidium den senaste valperioden.
– Nej, jag har aldrig varit utbränd, säger hon och tror att det kan bero på en förmåga att mitt i all stress våga välja den långa fikastunden med familjen, att sätta sig och mysa och titta på en film, eller bara vara lat.
– Det gäller att hitta stunderna tillsammans och att unna sig själv stillhet.
Hon tror att många blir utbrända för att de ställer för höga krav på sig själva. För Annicki har det känts viktigare att komma väl förberedd till ett sammanträde med nämnden, än att det ska vara städat i varje vrå, eller att trädgården ska se tipptopp ut.
Hon ser inte några stora skillnader i de politiska åsikterna mellan sig själv och Magnus. Skillnaderna är större i hur de är som personer.
Annicki tror sig ha större krav på en strukturerad vardag. Hon ser Magnus som en otrolig tidsoptimist, men är samtidigt imponerad över att han fixar det.
– Jag klarar inte hans väldigt pressade tidsscheman, jag behöver lite mer tid för att andas.
Det Annicki Oscarsson verkligen beundrar hos sin företrädare som kommunalråd är den förmåga som han har haft att bygga nätverk och skapa kontakter.
– Få människor klarar det så bra som han. Och det som han har skapat får jag mycket nytta av. Jag kommer liksom Magnus att lägga stor vikt vid att vara utåtriktad.
Annicki Oscarsson blir 42 år någon vecka in på det nya året. Hon och Magnus har fyra barn. Ester, 20, Louise, 17, Emilie, 14, Daniel, 12. Annicki är utbildad undersköterska.