En av dem är Hanna Nilsson som gick ut förra året men som fortfarande håller kontakten med sin gamla skola.
Hon är Louisa Widinghs syssling och var en av dem som tidigt uppmärksammade mobbningen för ett och ett halvt år sedan. Skillnaden på situationen i skolan nu jämfört med då är mycket stor, tycker hon.
-- Förr var de tröga på att få saker och ting att hända. Nu är det är fint på skolan, inget klotter och sånt. Eleverna är mer positiva och de lärare jag har pratat med tycker också att klimatet är bättre.
De nuvarande eleverna Maria Andersson och Johan Cullberg håller med. De är fortfarande kritiska till att skolan inte informerade dem om mobbningen.
-- Jag fick höra om det genom skvaller tjejerna emellan, säger Maria Andersson.
-- Jag förstår inte varför vi inte fick reda på det i skolan. Visserligen visste jag att Louisa hade problem med sina kompisar men jag fattade inte hur allvarligt det var förrän det stod i tidningen, säger Johan Cullberg.
Tillsammans med bibliotekarien Ann Gistedt sitter de i mediateket. Det har numera har blivit skolans viktigaste mötesplats från att ha varit ett trist bibliotek.
-- Nu blommar alla -- till och med gamla 60-åringar som jag. Men då var det inte så roligt när det sprang barn och grät i korridorerna, säger Ann Gistedt.
Maria Andersson och Johan Cullberg är båda med i elevrådet, däremot är de inte kamrat-stödjare. Därför kan de inte säkert veta om någon mobbas på skolan för tillfället.
-- Men vi ser mer än vad de vuxna gör. Det verkar inte vara så många som känner sig utanför. Och i elevrådet jobbar vi för en bättre gemenskap på skolan.
De ger några exempel på synbara förändringar.
Miljön i mediateket är en. Lokalen är mycket välbesökt -- här tycks det hända saker hela tiden. Senaste tillskott är CC:s skvallerlåda som har fått rekordmånga bidrag. De publiceras på skolans webbtidning men först efter att Ann Gistedt agerat filter.
Det finns inga lärarlösa lektioner mer, det är fler vuxna i skolan.
Resurspersonen Henric Cederlund och lokalvårdarna, som vistas i skolan dagtid, bidrar med extra ögon och öron.
Lysingskolan har inte fått ökade personalresurser, men de upplever att de vuxna syns mer på skolan. Skolorganisationen fungerar bra med allt från arbetslag, skolråd, elevråd och föräldraråd, tycker de.
Föräldrarådet kom till i höstas efter flera års misslyckade försök att samla vårdnadshavarna.
-- Det hade effekt att det skrevs om mobbningen i tidningen. Det i kombination med en handlingskraftig rektor gjorde att det började hända saker. säger Ann Gistedt och får medhåll av eleverna.