Tillresta politiker och tjänstemän från Ödeshögs kommun öste beröm över Trehörnabornas vilja och förmåga att skapa gemenskap och vikänsla på orten. I år fokuserar arrangörerna – föreningar, kyrkan och byalaget – på Trehörnas utvecklingspotential.

Det hela utspelar sig lördagen 1 september och inleds med ett gemensamt besök på Rönnestads gård, söder om Trehörna, där Janne och Gunilla Segersson bedriver köttproduktion. Det blir visning av gården och dess nybyggda ladugård.

Trehörna jaktvårdsförenings ordförande Andreas Linder visar upp föreningens verksamhet och det finns möjlighet att pröva på lerduveskytte.

Per Karlsson berättar om hur Behmska stiftelsen kan stödja verksamheter. Kanske får man då höra den märkliga historien om Änkefru Gustava Behm på Trehörna säteri och varför hennes testamente resulterade i en stiftelse.

Kommunen finns representerad av kommunchef Ingmar Unosson, och det blir utställningar, tipspromenad, metartävling och fika. På sen eftermiddag blir det sedan grillfest med boule, kubb och krocket. Trehörna manskör medverkar också.