– Vi har redan märkt att de frågor som vi lyfter, har flera andra partier också börjat prata om. Vi tillför nya perspektiv i politiken och det kommer att märkas, säger Baharan Raoufi-Kvist, ledare för Feministiskt Initiativ i Ödeshög.

Som vi berättat tidigare har Fi ett förhållandevis starkt fäste i Ödeshög. Då partiledare Gudrun Schyman besökte orten under valrörelsen talade hon om att Fi teoretiskt sett borde få fyra mandat i kommunfullmäktige. Nu står det klart att det blir ett mandat.

– Vi är väldigt glada och tacksamma för förtroendet från väljarna. Flera andra partier backar här och vi går fram, med de förutsättningarna är ett mandat fantastiskt, säger Baharan Raoufi-Kvist.

Artikelbild

Fi har gått till val på flera frågor, bland annat vill partiet utreda hur det skulle fungera med sex timmars arbetsdag inom äldreomsorgen. Partiet kräver också att Fridtjuv Berg-skolans matsal byggs ut, att Ödeshögs kulturskola blir långsiktigt finansierad och mer tillgänglig för alla barn. Fi vill även ha en utredning om varför Ödeshög har landets största lönegap mellan kommunalt anställda kvinnor och män.