Ingen restaurang. Ingen pub. Inga lägenheter. I stället blir det förvaltningskontor i gamla Karlzons pub i Centrumhuset.

Ödeshögsbostäder har sökt bygglov och snabbt fått godkänt att ställa om den före detta restaurangen till ett 130 kvadratmeter stort kontorslandskap. Förutom kontor blir det konferensrum och ett litet pentry.

Lokalen hyrdes tidigare ut till personer bakom Borghamns vandrarhem som drev hotell och restaurangverksamhet i Centrumhuset. De hyrde även Riddarsalen.

Lunchservering upphörde redan 2015, liksom pubverksamheten.

De sades upp 2016 sedan kommunen menat att de inte skötte ekonomin. Öbo, som äger fastigheten och hyr ut till kommunen, fick i uppdrag att titta på andra användningsområden.

Restaurangens kök är redan i dag uthyrt till Konditori Lysing och deras glutenfria bakning. Hotelldelen kommer att byggas om till sju lägenheter. Och restaurangdelen blir alltså förvaltningskontor.

Redan denna månad är det tänkt att projektet "Ökad sysselsättning i Ödeshög" ska flytta in. Bygglov och starbesked finns och Peter Kenell som är vd på Ödeshögsbostäder menar att det kommer att gå snabbt att ställa om till kontorslandskap.

– Det är funktioner som redan finns i kommunen men som får en gemensam och samlad organisation, säger Mersiha Karisik som är ledare för projektet som startade vid årsskiftet men som nu får gemensamma lokaler.

Det handlar om jobbskapande åtgärder, arbetsmarknadsprojekt och även försörjningsstöd.

– Vi hoppas att lokalerna ska vara inflyttningsklara redan nu i april, säger Mersiha Karisik.