– Sju personer har letat i varenda hage, på varenda gård och på varje liten väg inom tre kilometer från vår gård, säger uppfödaren Ingvild Angel Ruud, från klockan åtta på morgonen till tio på kvällen i söndags. Ingen har sett minsta spår.

Colt är drygt ett år gammal och gick tillsammans med sin pappa hemma i hagen. I hagen intill fanns mamma.

– Inte en chans att Colt skulle ha stuckit iväg frivilligt, säger Ingvild. Han gick ihop med sin flock, allt var lugnt och stilla.

Artikelbild

| Här är Colt, en American Paint Horse.

Colt är en American Paint Horse, en stöldbegärlig ras, och han är värd 45 000 kronor. Ingvild är övertygad om att hingsten har blivit stulen. En silverfärgad bil med en takbox blev sedd av grannar i närheten av stallet.

– Vi har förstås anmält det inträffade till polisen, säger Ingvild, och på Facebook har min efterlysning delats ungefär 4 500 gånger. Men han kan ha blivit förd utomlands.

– Jag är mest rädd att någon gör honom illa. Jag är så fruktansvärt ledsen och arg och jag kommer aldrig att sluta leta. De kan ändra hans papper och ta bort hans chip, men vi har hans DNA-test och det kan aldrig ändras. Vi ska ha tillbaka honom.