– Det som är så fint just med den här konstrundan är att det finns så många vackra platser att besöka och att man kan både fika och äta, säger keramikern Jeanette Bennich.

Nytt för i år är att Vadstenakonstnären Kickie Bergengren har tagit plats i växthuset intill Jeanettes krukmakeri och där hade Stina Gustafsson från Linköping sitt "första stopp".

– Jag, mamma och pappa har åkt på konstrundan sedan jag var liten. Det bästa är att den sker just under Kristi himmelsfärdshelgen för det är en bra anledning att komma ut och se när rapsen blommar på slätten, säger hon.

I år har hon fått med sig sambon Julius Mattsson från Göteborg på rundan. Han är imponerad av slätten.

– Det är vackert, säger han.

Men om paret köper något under sin dagsutflykt runt Ombergsbygden är oklart.

– Vi har lite för dålig ekonomi till det. Men jag har faktiskt en tavla som jag köpte på konstrundan för ett par år sedan, säger hon.

Artikelbild

| "Det finns många fina platser att besöka på konstrundan", säger keramikern Jeanette Bennich från Linnefors krukmakeri i Boxholm.

I Väderstad har bildkonstnären Morgan Johansson dörren till sin ateljé öppen. Han är främst känd för sina akvarellmålningar på fåglar; här finns tavlor på bland annat storspov, törnskata och olika snäppor. Ett av skälen till att han flyttade från Värmland var Tåkern och under sina vandringar på Omberg har han alltid pensel, färgask och papper i packningen.

– När jag tecknar fåglarna lär jag mig hur de ser ut, säger han.

Artikelbild

| I keramikern Jeanette Bennichs växthus vid Linnefors krukmakeri har Vadstenakonstnären Kickie Bergengren en utställning.

Under konstrundan får han runt 1 000 besökare och precis som de andra konstnärerna säljer han mycket under helgen.