I år är första gången som Hästholmens bygdegård arrangerar en helg med regnbågstema i anslutning till prideveckan i Ödeshög. I samband med helgens olika evenemang har bygdegården och glassbaren 31:ans glass och kök varit prydda med flaggor i regnbågens färger.

De flesta reaktionerna har varit goda, men vissa har inte varit positivt inställda till temahelgen, uppger Camilla Linusson som arrangerar temahelgen. Bland annat har Hästholmens bygdegård fått negativa kommentarer skrivna på sin Facebooksida. Håkan Johansson, som äger glasskiosken som ligger i anslutning till bygdegården, vittnar även han om negativa kommentarer.

– Jag fick frågan av förbipasserade "Har du ingen svenska flagga istället?", säger Håkan Johansson, ägare av 31:ans glass och kök.

Artikelbild

Under natten till lördagen hade någon saboterat flaggorna, klippt av snöret som används för att hissa dem och stulit med sig flaggorna vid bygdegården och glassbaren.

– Det är tråkigt att det här ska behöva hända i ett samhälle där man har rätt att uttrycka sina åsikter, säger Håkan Johansson.

Camilla Linusson som arrangerar temahelgen tycker också att händelsen är väldigt tråkig.

– Det är klart att det är tråkigt. Som tur är hade vi två extra flaggor som vi kunde hissa, så vi komer inte ge upp så lätt. Man får ju lite kämparglöd, säger Camilla.

Händelsen kommer nu att polisanmälas.

– Det är ju inte helt enkelt att komma åt för att klippa av det här snöret som håller uppe flaggan så det känns inte som något vanligt busstreck. Vi kommer att polisanmäla båda händelserna.