24-åringen från Mullsjö har redan suttit häktad i en månad som misstänkt för att ha mördat paret utanför Mantorp den 11 juni. På onsdagen ställdes den mordmisstänkte på nytt inför häktningsdomaren i tingsrätten. 24-åringen, som var klädd i en grön t-shirt och gjorde ett påfallande samlat intryck, medverkade per videolänk från häktet i Norrköping.

– Min klient nekar till brott, sade mannens advokat, Henrik Lindblom.

Kammaråklagare Helene Gestrin, som leder förundersökningen, begärde att den fortsatta förhandlingen skulle hållas bakom stängda dörrar – vilket tingsrätten gick med på. Efter en halvtimme kom beskedet att rätten anser att 24-åringen fortfarande är på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet. 24-åringen mottog beskedet utan att röja några känslor. Han satt med händerna knäppta framför sig och nickade bekräftande när domaren läste upp beskedet.

Artikelbild

| Omhäktad. 24-åringen ska sitta häktad i ytterligare minst en månad.

Helene Gestrin sade efter förhandlingen att utredningen är långt i från klar.

– Vi arbetar vidare med förhör kring den häktade personen och förhör kring de döda personerna. Vi håller även förhör med andra personer om till exempel rörelsemönster, inköp eller liknande. Sedan få vi hela tiden rapporter från NFC (Nationellt forensiskt centrum). En brottsplats av det här slaget lämnar en hel del material för analys.

Hur ser du på bevisläget?

– Bevisläget är av det slag att tingsrätten anser att han ska vara häktad som misstänkt för två fall av mord. Det har inte inträffat något i utredningen som har fått misstankegraden att sjunka.

Artikelbild

| Brottsplats. Den 12 juni hittades ett par mördat i ett hus utanför Mantorp.

Har 24-åringen lämnat någon förklaring till att hans dna hittades på brottsplatsen?

– Jag vill inte lämna någon närmare information om vad som sägs i förhören.

Artikelbild

Förundersökningsledare. Kammaråklagare Helene Gestrin.

Misstänker du att mannen var ensam vid det här dådet, eller finns det misstankar om att han hade medhjälpare?

– Vi håller båda möjligheterna öppna. Vi håller förhör med honom och med andra, vi tittar på brottsplatsundersökningen, vi tittar på vad som hänt med offren. Vi gör löpande bedömningar och kan inte ha någon fast uppfattning i det här läget, det vore att se på utredningen med fel sorts ögon.

Har ni sett någon koppling mellan den misstänkte och offren?

– Med tanke på att det tog tre månader innan han blev frihetsberövad kan man dra slutsatsen att det inte finns någon påtaglig koppling.

Hur ser du på mannens psykiska hälsa, har det varit tal om att han ska genomgå en mindre sinnesundersökning?

– De personliga utredningarna kring honom kommer att verkställs när och om det blir ett åtal. Det är tingsrätten som primärt ansvarar för den frågan och ännu så länge har det inte aktualiserats, varken från min eller försvarets sida, säger Gestrin.

Åtal ska vara väckt senast den 15 november.