Region Östergötland är bra på statistik.
På onsdagen hade 185 166 östgötar över 18 år fått den första dosen vaccin mot covid-19. Det motsvarar 50,0 procent av den vuxna befolkningen.
Det är lätt att tro att det råder en febril aktivitet på Saab arena – en av länets fyra stora vaccinationscentraler. Den sista fasen – fas fyra – har inletts och redan har 80 procent av alla östgötar mellan 55 och 59 år, som inte tillhör någon riskgrupp, fått den första dosen.
Men i Saab arena råder ingen stress. Här syns inga köer. Här hörs inga ilskna kommentarer. Det är lugnt som i en kyrka.
– Det ska inte uppstå några köer här, säger Anne Boström, som är enhetschef för vaccinationscentralen med ansvar för att allt flyter på i den lugna och stabila takt som regionen tänkt sig.
I ett av de 20 vaccinationsbåsen sitter 73-årige Hans Ragnarsson. Han är pensionerad sjuksköterska med åtskilliga år på akuten bakom sig. Klockan är bara strax efter nio på morgonen men redan har han hunnit ge åtskilliga sprutor.
– Jag är snabb, säger han bakom sitt munskydd.
När Hans fick erbjudande om att hjälpa till med vaccineringen tvekade han inte.
– Jag ska inte mata änder på ett tag och rullatorn får vänta, säger Hans när han ber Inga-Lill Thörnberg, 59 år, att slå sig ner på stolen.
Inga-Lill har en ledig dag på jobbet på Ica i Rimforsa. Och nu ska hon få sin andra spruta. Denna gång får hon den i vänster arm.
– Skönt att få det gjort! Förhoppningsvis slipper jag bli sjuk och hamna på intensiven.
Hans har utvecklat en egen vaccinationsteknik. Han sätter på plåstret innan han ger sprutan.
– Skulle det komma en bloddroppe fångas den upp av plåstret.
Det hela är över på ett par minuter. Inga-Lill vandrar vidare och sätter sig på en stol. Här ska hon sitta i en kvart för att försäkra sig om att hon inte drabbas av någon biverkning.
– Det känns jättekonstigt att sitta så här stilla. Det är tur man har med sig mobilen.
Kerstin Wenner och en kollega håller sig denna dag i kulisserna. De förbereder dagens vaccinsprutor i ett dolt utrymme. Det måste vara rätt mängd vaccin, koksalt och luft i varje spruta. De måste också se till att få ut de sex eller helst sju doser som ryms i ampullen från Pfizer.
– Det gäller att vara koncentrerad. När man kommer hem känner man att man verkligen har arbetat.
Ännu en kvinna dyker upp hos Hans Ragnarsson. Det är 64-åriga Anita Lind som ska få sin andra dos.
– Efter den första sprutan hade jag ont i huvudet i en timme. Men jag vet hur viktigt det är att så många som möjligt tar vaccinet.
Hans gör sitt plåstertrick. Han viker bara upp en liten glipa och sätter sprutan mot armen. Anita säger att sticket inte känns.
– Det gör det visst det! säger Hans och drar med handen lätt över Anitas arm. Så känns det.
Under onsdagen kommer 1 700 östgötar att vaccineras i Saab arena. Vaccinationscentralen har denna dag öppet mellan 08.00 och 20.00. Ännu så länge har vaccinationscentralen stängt på söndagar, men det kan bli ändring på det.
– Vi skulle kunna vaccinera ännu fler per dag om vi hade haft mer vaccin, säger enhetschefen Anne Boström.
60-årige Izet Mujcin kliver ut från Saab arena efter att ha suttit stilla på en stol i 15 minuter. Han ser lättad ut.
– Det känns helt okej. Det är självklart att man vill vaccinera sig, säger han och kisar mot solen.
Man anar ett leende.