Det är presschefen Anna Hedström som använder formuleringen när hon kommenterar Icas beslut i en intervju med Expressen. Enligt artikeln har Ica tagit ett beslut som gör att butiksjätten nu kommer att sluta sälja omkring 30 procent av kaffetillverkaren Gevalias produkter. Ica förklarar att företaget höjt priserna när förpackningarna har gjorts om och då dessutom blivit mindre, vilket gett mindre kaffe till mer pengar.

– De har höjt priset utan rimliga skäl, säger Anna Hedström till Expressen.

– Vi tycker inte de gjort vad de kan för att pressa priserna och därför har Ica tagit det här beslutet, säger hon vidare.

Gevalias prishöjningar har inneburit en ökning på mellan tolv och 15 procent förklarar tidningen Det menar Ica vara för mycket och inte motsvara råvarupriset på kaffe i världen. Ica har centralt bestämt att bara tre sorters bryggkaffe från Gevalia kommer att finnas kvar i sortimentet skriver Expressen och hänvisar till information från Aftonbladet.

Gevalias presskontakt Joanna Mossberg svarar. Hon bekräftar att förpackningarna har gjorts om och storleken på dem "branschanpassats."

– Vi hoppas kunna se alla Gevalias produkter på Icas hyllor snart och det pågår samtal med Ica just nu, säger hon till Expressen.

Enligt Expressen är det Ica som centralt stoppat leveranserna av Gevalias kaffeprodukter, men Ica-handlare kan fortsatt själva beställa kaffet från lokala leverantörer eller från Gevalia och därmed ha kvar det tidigare sortimenten i sina butiker.