Med stigande förvåning noterade vi på corren.se på måndagsförmiddagen att artikeln om Åke Gunnar seglade upp i topp och blev den mest lästa under hela dagen. Likadant var det under tisdagen. Det är via Facebook som artikellänken delas. Men varför just nu är höljt i dunkel.

Artikeln som skrev 26 augusti 2009 handlar om Åke Sundman som nekades uppehållstillstånd i Sverige. Hans pappa är en utvandrad svensk, med flera släktingar i Östergötland, och Åke föddes i Buenos Aires, Argentina, varifrån hans mamma också kommer.

När Åke Sundman 2008 besökte Sverige och Östergötland kände han sig genast hemma, med sitt blonda hår, blåa ögon och många släktingar. Han sökte uppehållstillstånd, men fick avslag.

Vi hittar Åke Sundman, numera bosatt i Norrköping, och ringer honom för att reda ut det hela.

Vad hände efter utvisningen?

– Jag gjorde som Migrationsverket uppmanat mig, reste tillbaka till Argentina och sökte uppehållstillstånd därifrån. Efter två veckor fick jag det.

Vad gör du i dag?

– Jag är gift med Yasna, har femårige sonen Liam och två bonusdöttrar. Jag bor i Norrköping och jobbar som elmontör i Siemens turbinanläggning i Finspång.

Har du någon aning om varför den gamla artikeln om dig delas i tiotusentals just nu?

– Inte en susning. Det är verkligen jättekonstigt.

Men till alla som nu tycks vara intresserade av ditt öde, eftersom de läser den gamla artikeln, kan vi alltså hälsa att allt är bra?

– Absolut. Allt är bra med mig och min familj!