Östgötadagarna lockade många till slätten

En helg drar hela Östergötland ut på landet. Årets Östgötadagar var inget undantag, och slätten visade sig från sin bästa sida.

Louise Vrethem är ansvarig för växthuset på Rökinge gård. Här håller hon i sin favorittomat: Bifftomaten.

Louise Vrethem är ansvarig för växthuset på Rökinge gård. Här håller hon i sin favorittomat: Bifftomaten.

Foto: Victor Bomgren

Linköpings kommun2019-09-08 19:00

Även om den östgötska landsbyggden har mycket att bjuda på året runt, så känns det som slätten tar i lite extra under Östgötadagarna. Vilken landsväg du än åker på så dyker flaggorna upp som visar att stället har öppet för denna speciella helg.

I år fanns hela 182 anmälda platser att besöka i länet. Vissa verksamheter finns där året om, men tar i lite extra under helgen. Andra slår upp portarna bara för dessa två dagar.

Stjärnorp SK:s klubbhus hade bytt skepnad för helgen. Idrottsföreningens lokal som blickar ut över Roxen förvandlades under två dagar till ett galleri.

– Det är femte året vi har öppet. Jag har varit ordförande i idrottsföreningen i ungefär 12 år, och jag vill ha mer kultur här ute på landsbyggden, säger Anders Grafström.

Inne i klubbhuset fanns bland annat möbler tillverkade i olika slags trä. Det var Malin Anderssons hantverk, och hon ställde ut för första gången.

– Jag pluggar hantverk och formgivning på Linköpings universitet. Det här är min första utställning utanför skolan. Det känns jättekul och tryggt att det är i min hemsocken. Jag är uppvuxen här och bor i Ljungsbro nu. Jag har sprungit runt mycket i de här lokalerna jag var liten, säger Malin Andersson.

Bara några minuter bort ligger Ullspinneriet i Brink. Där fylldes parkeringen snabbt, alpackorna i hagen intill vägen lockade många fotosugna. Lammen i hagen bredvid tittade nyfiket på folkanstormningen, som de kanske inte var helt vana vid.

Karin Håkansson hade på lördagen parkerat bokbussen på ullspinneriet i Brink.
Karin Håkansson hade på lördagen parkerat bokbussen på ullspinneriet i Brink.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!