Platsen är den stora campingplatsen i Guincho, fyra mil utanför Lissabon. Det är här som merparten av de svenska fansen, som kommer att stödja det blågula laget i kväll mot Bulgarien, har sitt säte. Ortsnamnen som pryder de gula fälten i vår kära flagga avslöjar att "hela" Sverige är representerat. Här finns fans från Luleå i norr till Löddeköpinge i söder.

Och så från Motala.

-- Det är ju tusan att man ska behöva åka 375 mil i minibuss för att få komma i Corren.

Artikelbild

Henke Larsson är deras hjälte. Lars-Ola Persson och Tom Lövgren anlände med resten av gänget i går till Portugal i en specialdesignad husbil.

Började i tisdags

Gänget kring Roger Olofsson, "jag är 37 år, men ser ut som 17" skrattar. Roger, med ett munläder som en ståuppkomiker, har haft en given roll som underhållare på den långa resan från Motala till Portugal.

Nu, när Corren kommer på besök, har gänget precis avslutat en mäktig frukost i den underbara morgonsolen och spexare Roger knäpper på en gitarr.

-- Han är Mariannelunds svar på Fred Åkerström, säger någon och skrattsalvorna haglar.

Resan, med sex grabbar (eller nåja, mer män i mogen ålder) i en hyrd minibuss, började i Motala i tisdags kväll och i lördags var man i mål vid Camp Sweden. Här hyr gänget en "spetsig" stuga på campingplatsen.

-- Totalt, med biljetter, logi och resa har vi nog lagt ut runt 15 000 kronor per person. Men vi får tillbaka en del pengar för biljetterna om inte Sverige går vidare till slutspelet, berättar Tobbe Gustavsson, 47, från Motala.

Från metropolen vid Vättern är även kompisarna Roger Gustavsson och Mikael Salminen. De övriga i sällskapet, spexaren Roger Olofsson, Mikael "Gruse" Sand och Mats Johansson är i sin tur från Mariannelund.

-- Vår gemensammare nämnare är Salminen. Det är genom honom vi lärt känna varandra, säger Tobbe Gustavsson.

Hemresan värre

Varför åker man bil i 375 mil, enkel resa, för att se lite fotboll?

-- Det är varmare här än hemma . . .

Ni kan gissa vem som sa det. Ja, just det, Roger med gitarren.

Tobbe Gustavsson skrattar gott och fyller sedan i:

-- Vi gillar helt enkelt fotboll och började planera resan redan för ett år sen. Bilresan blir nog värre när vi ska hem, men då har vi ju ett EM-guld att fira.

Att det ska gå så bra är det nog egentligen ingen i gänget som tror, men alla verkar överens om att Sverige vinner öppnings- matchen mot Bulgarien.

-- Det är en typisk 3--1 match, säger Roger Olofsson bestämt.

Stora blågula förhoppningar har även Stefan Jansson, 40, och hans kompisar från Stockholm. Corren möter dem i entrén till campingen när de rullar in på området med sin specialdesignade husbil. På utsidan syns landslagshjälten Henrik Larsson avmålad med en törnekrona på huvudet.

Fyndig sång

-- Det är sonen till en av oss som har gjort den. Henke är ju vår frälsare och det känns som pricken över i:et att han är med och spelar igen, säger Stefan och snart stämmer gänget upp i en specialskriven ramsa till Henke.

"Åh Henrik Larsson, min enda Larsson, du gör mig lyck- lig . . ."

-- Fruar och barn i all ära, men nu får man ta vara på sig själv ett tag och det är härligt. Man får börja så fröet några år innan hos frugan och jag har redan börjat förbereda henne på VM 2006 i Tyskland, säger Stefan Jansson och ler.

Hur länge stannar ni?

-- Den officiella versionen, som fruarna har hört, är att vi åker hem efter kvartsfinalerna, men . . . går Sverige längre är det klart att vi stannar kvar.

10 000 svenskar

Stefans kompis, Ove Holmberg, är mannen som sett till att så många svenska fans samlats just på campingen utanför Cascais, som alltså kallas Camp Sweden under EM. Det kommer även att finnas en "kopia" i Porto där Sverige spelar sin andra två gruppspelsmatcher.

Totalt beräknas minst 10 000 svenska supportrar se matchen mot Bulgarien på plats och hundratals av dem bor just på Camp Sweden.

Men hur mycket vi än letar ser vi inga kvinnliga fans. Mycket grabbsnack blir det alltså.

-- Fast vi snackar inte tjejer, bara startelvor.

Säger Stockholmskillen Mattias Wallin och skrattar gott.