Under tisdagen väntas det bli en hel del moln med mestadels uppehåll och 20-24 grader.

– Sen på onsdag blir det lite mer ostadigt väder där vi kan få lite eftermiddagsskurar som bildas under dagen, men det blir fortsatt runt 20-23 grader, säger Linus Dock, meteorolog vid SMHI.

Eftersom regnskurarna är lokala är det svårt att säga hur mycket regn som kan komma att falla.

– Det är väldigt oklart, men det kan säkert komma 5-10 mm, men sen kan det vara helt torrt på andra håll. Det blir inte heller något regn som ger någon vidare fukt ned i marken, säger Linus Dock.

Slutet av veckan bjuder på ännu mer osäkert väder. Ett lågtryck väntas formas över Baltikum, men det är ännu oklart vilken bana det kommer att ta. Torsdag och fredag får ostadigt väder med risk för skurar.

Temperaturerna ser dock ut att hålla sig kvar runt 20-25 grader. Det väntas inte heller bli särskilt blåsigt utan runt 1-3 meter/sekund vid helgens början.

– Det är ganska svaga vindförhållanden generellt, men det kan vara blåsigt i anslutning till skurarna, säger Linus.

Det ostadiga, men varma vädret kan resultera i åska. Huruvida det blir så är dock för tidigt att säga enligt Linus Dock.

– Vi kan inte se så mycket längre än tisdag gällande åska, det är inte riktigt med i våra längre prognoser, men det skulle inte vara omöjligt att det kan uppstå åska i samband med skurarna.