Trafikanterna uppmanades att ta det lugnt på vägarna när påskhelgen drog igång på torsdagseftermiddagen. Trots det så blev det två stora seriekrockar inom ett par timmar på E 4 med sammanlagt nio bilar inblandade.

– Det var lite kaotiskt ett tag när det hände så tätt. Det har varit många ute på vägarna, men samtidigt kan vi ju konstatera att det här visar hur viktigt det är att hålla avstånd och hastighet, säger polisens presstalesperson Monica Bergström när hon sammanfattar trafikläget.

Det började vid klockan 14.25 på E 4 vid bron över Kimstadsvägen i södergående riktning. Totalt fyra bilar ingick i den seriekrocken, varav fem personer drabbades. Två fick föras med ambulans till Vrinnevisjukhuset. Väl där konstaterades att de, två kvinnor 27 respektive 34 år, var lindrigt skadade och att läget var stabilt. I olyckan fick tre bilar bärgas från platsen.

Artikelbild

Klockan 16.18 var det dags igen. Den här gången var det i södergående riktning på E 4 några kilometer söder om Norsholm. Här var det inte mindre än fem personbilar inblandade och totalt tio personer, men ingen blev skadad.

De två olyckorna orsakade långa köer. Vid 17.30 var E 4 helt farbar igen, men det har varit störningar långt efter de två seriekrockarna.