BARA ETT fåtal av dem som gör en filminspelning möjlig syns framför kameran. Det har Göteborgs filmfestival tagit fasta på och samtidigt som guldbaggarna pytsades ut i tv:s direktsändning, var det premiär för ett annat pris ut inte så långt därifrån. Plexidraken delas ut till dem som gjort "förtjänstfulla och ofta underskattade insatser inom svenskt filmliv".

Bland vinnarna i de nio olika kategorierna fanns Ella Bjurling som belönades för sin insats som statist i "Skenbart". Också cateringfirman Matkalaset fick pris för sitt jobb med samma film.

För jobbet som chaufför vid inspelningarna av "Utvecklingssamtal" prisades Stina Berggren, medan Rikard Grönvall utsågs till bäste snickare/målare för sitt arbete med Björn Runges flerfaldigt guldbaggebelönade "Om jag vänder mig om".

Till bästa inspelningsplats utsågs Lysekils kyrka som gjorde en stadig insats i "Miffo". Nämnas kan också att Lysekils kyrka finns med i inledningen till Killingängets nya film "Fyra nyanser av brunt", men om den insatsen ger något pris får vi reda på först vid nästa utdelning av Plexidraken.

Värdinna för festligheterna i det stora festivaltältet på Järntorget i Göteborg var skådespelerskan Mona Seilitz.