Det var full aktivitet på countrybaren Borderline i Thousand Oaks nordväst om Los Angeles när den misstänkte angriparen kom in. Enligt vittnen var mannen klädd i svart.

Polisen har identifierat skytten som 28-årige Ian David Long, som tidigare arbetat inom den amerikanska marinkåren, skriver flera amerikanska medier. Vapnet som användes var en pistol av märket Glock, enligt polisen.

Ett vittne, John Hedge, berättar att han såg den misstänkte kasta rökgranater och skjuta.

Artikelbild

| Thousand Oaks utanför Los Angeles.

Jag stod vid entrén och talade med min styvfar. Plötsligt hörde jag höga smällar. Pang, pang, pang, säger han till ABC7.

Visste att det var allvar

En dörrvakt träffades och föll till marken, berättar Hedge. Hans styvfar Tim säger att han direkt visste att det var allvar när han hörde den första smällen. Han drog ner sin styvson till marken för att ta skydd.

Jag tittade upp och såg att han (skytten) rörde sig till höger. Sedan sköt han dörrvakten, som bara var en ung man. Därefter sköt han en ung flicka i kassan, säger Tim till ABC7.
Artikelbild

| Räddningspådrag utanför Borderline Bar i södra Kalifornen, där en man öppnade eld under natten till torsdagen.

Holden Harrah stod inne i baren och berättar hur mannen kom fram och sköt en kvinna.

Jag vet inte om hon lever, säger han till CNN.

Polis dödades

Utöver de elva offren inne i lokalen dödades också en polis, som var först på plats och besvarade larmanropet om skottlossning. Mannen hade jobbat som polis i 29 år och var nära att gå i pension, skriver ABC News.

Han gav allt och i natt, som jag har sagt till hans fru, dog han som en hjälte eftersom han gick in där för att rädda liv, för att rädda andra människor, säger sheriffen Geoff Dean.

När fler poliser kom fram och tog sig in i lokalen hittade de den misstänkte skytten död, berättar sheriffkontoret. Long hade då tagit sitt eget liv, uppger Dean enligt CNN.

Utöver dödsoffren ska minst tolv personer vara skadade, skriver den lokala nyhetskanalen ABC7:s reporter på Twitter.

Musikbaren ligger i Thousand Oaks omkring sex mil nordväst om Los Angeles. Sheriffen i Ventura larmades om händelsen klockan 23.30, klockan 8.30 på morgonen svensk tid.

David Long är känd av polisen sedan tidigare, men endast för mindre förseelser. En patrull skickades till Longs bostad i april i år efter larm om störningar, och konstaterade att han verkade lida av posttraumatisk stress, enligt sheriff Dean. Long ska då ha varit irriterad och uppträtt irrationellt.

USA:s president Donald Trump skriver på Twitter att han informerats om händelsen, och passar på att hylla polisen som dödades: "Polisen visade stort mod", skriver Trump och fortsätter: "Gud välsigne alla offer och deras familjer. Tack rättsväsendet."