Tusentals åskådare strömmade ut från skidanläggningen efter att lördagens tävling under Holmenkollens skidfest var över. Köerna blev snabbt väldigt långa till de två tunnelbanestationerna i närheten av anläggningen.

Och när alla skulle försöka komma med tågen blev det väldigt stökigt och panikartat. Polisen skrev på Twitter att flera människor svimmade i folkmassan, rapporterar NRK.

Det är fullständigt kaos vid de två tunnelbanestationerna. Det finns mycket folk där och människor slåss med varandra, är aggressiva mot polisen, hoppar ner på spåret och ställer sig framför tågen, sade Tor Jøkling vid polisen i Oslo till NTB.
Artikelbild

| Mängder av människor lämnar lördagens skidtävlingar i Holmenkollen.

Gå längs spåren

Flera människor började också gå längs spåren in mot centrum så att tunnelbanetrafiken fick stoppas tidvis.

Sju personer skadades efter att ha fått ström i sig vid Voksenlia station. En kvinna föll ner på spåret och fick allvarliga skador, skriver NTB. Ytterligare sex personer, varav fem väktare, skadades när de försökte hjälpa kvinnan.

Kvinnan fördes till sjukhus med ambulanshelikopter eftersom det var svårt att komma fram i trafiken. Polisen vädjade till allmänheten att lämna plats för räddningsfordon.

Artikelbild

| Det var svårt att ta sig från Holmenkollen efter att skidtävlingen avslutats på lördagen.

Föll på spåret

Tidigare under kvällen skadades en person efter att ha fallit ner på spåret vid Besserud station. Enligt polisen rör det sig troligen inte om några allvarliga skador.

På kvällen hade situationen lugnat sig, men tidigare under kvällen var det fortfarande mängder av människor kvar vid Holmenkollen. Polisen uppmanade dem att ha tålamod, att bete sig anständigt mot andra och att inte dricka mer alkohol.

Många av åskådarna är rejält berusade, det skapar ytterligare problem. Jag kan inte komma ihåg att det har varit så illa under skidfesten tidigare år, sade polisens insatsledare Arve Røtterud till NRK.