Trion Kindahus, Kinda kommun och Tekniska Verken, det regionala energibolaget med huvudsäte i Linköping, vet redan hur det är att samverka. Fjärrvärmeutbyggnaden i Kisa gav blodad tand.
Nu vänder sig de tre aktörerna till Rimforsaborna. En intresseförfrågan till samtliga presumtiva energikunder postas i dagarna.
- Förhoppningen är att vi ska kunna börja bearbeta materialet efter midsommar, säger Per Cedervall.
Kindahus vd välkomnar att Tekniska Verken finns med från början.
- Tekniska Verken är en välrenommerad, kompetent aktör inom energisektorn.
Lars-Ove Gustavsson är försäljningschef vid Tekniska Verken:
- Varje projekt bedöms ur strikt lönsamhetssynpunkt. Det är ännu för tidigt att säga något om vårt eventuellt kommande engagemang i Rimforsa, först måste vi få en bild av hur stort intresset är.
Kindahus befintliga panna på Skolvägen eldas med pellets, med olja som kompletterande "drivmedel". Pannan installerades 1997. Kindahus äger sju fastigheter med sammanlagt ca 60 lägenheter i Rimforsa. Det kommunala bostadsbolaget säljer energi till skolan, förskolan och Godtemplargården.
- Flera privata fastighetsägare har uttryckt intresse för fjärrvärme och frågan har också rests vid flera medborgarträffar, säger Gösta Gustavsson, fastighetschef i Kinda kommun.
Lars-Ove Gustavsson är övertygad om att Rimforsas prägel av pendlingsort kan stimulera intresset för fjärrvärme.
- Många reser till och från arbetet och för dem står fjärrvärme för trygghet och när det gäller energiförsörjning, säger Lars-Ove Gustavsson.