Lek ger samarbetsvilja

Skattjakt i Trollegater och flottpaddling på Långsjön. Blir man bättre företagsekonom av att leka?- Ja, på sikt kanske. Därför att aktiviteterna skapar gemenskap och lär studenterna att samarbeta, säger kursansvariga Marie Bengtsson

Matpaus för Guanyu Liu från Kina. Hans målsättning är att plåta alla 70 deltagarna in action.

Matpaus för Guanyu Liu från Kina. Hans målsättning är att plåta alla 70 deltagarna in action.

Foto:

RIMFORSA2009-09-02 00:00

Långsjön, nära Rimforsa. Sju personer i blåa overaller, kepor och röda flytvästar kånkar på en hemmabyggd flotte. Flotten är nyss tillverkad av plasttunnor, vattendunkar, trätrallar, trädstammar och massor av rep.

Gänget är mer sammanbitet än uppsluppet, lätt utmattat efter två timmars grupparbete. Några vill inte gå barfota på marken utan har klätt in fötterna i plastpåsar. Liiite läskigt är det nog att flotten ska hålla för alla sju under en halvtimmes paddling på sjön. Faktum är att långt ifrån alla deltagare i denna match mot östgötska naturen kan simma, så följebåtar är ett måste.

Från 24 länder

På de tio flottarna trängs blivande företagsekonomer. De har kommit hit från hela världen för att gå en tvåårig masterutbildning på Linköpings universitet. Av drygt 2-000 sökande återstår nu ett 60-tal, från Kina, Pakistan, Bangladesh, hela 24 länder allt som allt.

Guanyu Liu från Kina ­dokumenterar allt som händer med sin digitalkamera. För två år sen var han själv nyantagen på denna ut­bildning. Under detta år är han kursassistent.

Guanyu intygar att det här är en ­viktig dag för deltagarna, en dag man minns länge.

- De flesta studenter som kommer hit är ovana vid att arbeta i grupp. Men under den här dagen får man en försmak av hur det är att samarbeta med andra. Under former som de flesta tycker är jättekul, säger han.

Läs mer i onsdagens Corren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om