Det gör att barn och andra till och med har möjlighet att ta sig in i den byggnad som uppförts över den plats där tryckimpregneringen skedde.
Dörren är olåst och stod på glänt vid Correspondentens besök på onsdagen.
Åke Johansson, som bor granne med det gamla industriområdet, tycker det är ytterst märkligt att ingen sanering ännu skett.
-- Eftersom området inte är ordentligt inhägnat leker många barn där, och det tycker jag är särskilt allvarligt.
Byrådirektör Ola Sundin på länsstyrelsens miljöenhet:
-- Om barn går in i byggnaden, där tryckimpregneringen skedde, kan de få gift på fingrarna. marken finns mycket arsenik. Kinda kommun äger numera en del av området där Rimforsa Trä tidigare höll till.
Marken är undersökt och Naturvårdsverket bidrog med pengar. Det som nu återstår är att sanera bort gifterna.
Saneringen var avsedd att påbörjas hösten förra året, men inget skedde. Jonny Bard på länsstyrelsens miljöenhet sade i september förra året att "målet är att komma igång med saneringen till våren".
Men inget skedde heller i våras, och nu är det ingen som vet när något kan hända.
Ola Sundin påpekar att det är kommunens sak att skicka in en ansökan för att om möjligt få pengar från Naturvårdsverket.
-- Vi skall titta på handlingarna innan de skickas vidare. Men vi har inget att titta på för kommunen har ännu inte skrivit ihop något.
Redan hösten förra året konstaterade Jonny Bard i Corren att Kinda kommun ännu inte skickat in någon ansökan.
I och med fördröjningen är det nu betydligt svårare att få bidrag från Naturvårdsverket. I våras minskade sina bidrag till insatser av det här slaget.
-- Det ser något ljusare ut 2004 och 2005, men det är ändå ganska osäkert om Naturvårdsverket har pengar så det även räcker till får Rimforsasatsningen.