Tänk att få reda en sås med Åsunden bara ett simhopp bort. Eller grädda ett surdegsbröd när solen går upp över sjön.
På Rimforsa strand är det ingen dröm. Ett nytt matlagningskök med fönster åt öster är klart. Med plats för 14 kockar.
Nåja, kockar och kockar. Snarare gäster som tillsammans med ordinarie kockar ska kunna laga en lax, slunga potatis eller fräsa en pytt.
Som en aktivitet för att svetsa samman en företagsgrupp. Eller som ett inslag i kokkonstens värld i sann Fredrika Bremer-anda, enligt Veronica Eriksson som äger och driver konferensanläggningen tillsammans med systern Camilla Cederholm.
– Vårt hotell byggdes ursprungligen för Fredrika Bremerförbundet som drev ett seminarium i lanthushållning. Ett av de första universiteten för kvinnor i Sverige.
Med det nya köket fortsätter inriktningen på undervisning och lärande i matens tecken. Intresse för mat och tillagning är fortfarande stort, enligt Veronica Eriksson.
– Och det kommer att vara stort, särskilt hälsosam mat.
Nästa mål för systrarna på Strand är en utbyggnad med plats för ett kök som kan ta emot upp till 40 personer. Ritningar finns, men nästa steg får vänta tills vidare.
– Vi har efterfrågan och vill komma i gång så snabbt som möjligt. Därför börjar vi med att testa konceptet i befintliga lokaler, säger Camilla Cederholm.
Det finns även tankar på att kombinera matlagningsköket med odling av örter och grönsaker. Trädgårdsmark finns så räcker på nära avstånd.
Fredrikas kök invigs fredagen den 2 februari.