– Fresons är bageri, trädgård och kafé, säger Magnus Huzell.
Familjerna Huzell och Fredriksson är gamla vänner. Det är Magnus familj som driver kaféverksamheten i Valla Södergård. Alexandra Fredriksson driver bageriet och växthuset.
– Vi kompletterar varandra och hjälps åt, säger Alexandra.
Det var trädgården och växthuset det började med. Alexandras mamma byggde växthuset efter att hon gått en utbildning på Himmelstalunds naturbruksprogram för nästan tjugo år sedan. Nu har Alexandra tagit vid.
– Mjölken till ostkakan vi gör kommer därifrån, säger Alexandra och pekar på en ladugård där hennes pappa och farbror har ett sjuttiotal mjölkande kor.
Ladugården ligger bara några stenkast från kafébyggnaden. Ostkakan säljs i både bageriet och kaféet.
– Det har varit kafé här ganska länge. Det är nästan tioårsjubileum för det snart, säger Alexandra.
– Då har vi något att fira i sommar! Man måste kunna äta tårta någon gång, lägger Magnus till med ett skratt.
Nytt för i år är kaféets vårsäsong som börjar lördagen den 4 maj. De har sedan öppet varje lördag fram till midsommar. Efter det börjar sommarsäsongen, och då är det öppet onsdag till söndag 11-17. Det är ett trädgårdskafé där gästerna i huvudsak sitter utomhus vid någon av de drygt 40 platserna.
Det som serveras i kaféet som han driver tillsammans med sin familj bakas förstås i Alexandras bageri.
– Det är två olika bolag, men vi gör det under samma namn, säger Magnus.
Huvudspåret i kaféet är ostkaka, kalvdans och bullar. Magnus avslöjar att de också har funderat på någon typ av lättare lunch den här säsongen, men ingenting är spikat ännu.
– Vi får se om det går, säger han och nämner att det också finns planer på bakluckeloppis, stickkafé och minimarknader.
Brukar det vara mycket folk i krokarna på sommaren?
– Det är mycket sommargäster, och många passerar på väg mot till exempel Valö, säger Alexandra.
– Om jag ska kategorisera kunder så är det många som kommer med sina föräldrar så att de ska få smaka ostkaka igen, lägger Magnus till.
Många känner säkert igen Magnus från olika torg runt om i Östergötland där han står med sin fiskbil. Hur orkar han hålla på med så mycket olika saker?
– Det är egentligen ungdomarna som ska hålla på med kaféet. Det är i alla fall min tanke, säger Magnus med ett skratt. Men han erkänner att det kliar i fingrarna på honom.
Alexandra berättar om råmjölk och hur viktig den är för att kalvdansen de gör ska få sin rätta lite "puddingaktiga" konsistens.
– Råmjölk är ganska svårt att få tag på. Min mamma åker runt på gårdar och träffar bönder, så vi får nya kontakter via hennes jobb, säger Alexandra.
Kalvdansen serveras inte bara på kaféet. Den levereras också till äldreboenden i Norrköpings kommun. Ostkakan kan man också avnjuta på Astrid Lindgrens Värld.
– Men lokalt är Fresons inte särskilt kända. Vi får jobba lite med marknadsföringen. Nu har vi 975 följare på Instagram, säger Magnus.
– Vi gillar att försöka. Det finns en fantastisk kraft i det lokala, tillägger Alexandra och berättar att hon också har gått "lite surdegskurser". Så kanske kommer det att finnas surdegsbröd på kaféet framöver också.