Trångt och saligt på marknad

Ingevald Abrahamson ställde upp för MHF på Rimforsa marknad, som var ordnad på lördagen. Det var mycket folk i farten och han sålde många lotter till alla köpsugna.

Kan själv. Godissugne Adam Karlsson, fyra år, betalar för sig. Och det är Gunhild Hansson som fyller på sin kassa med tjugo kronor.

Kan själv. Godissugne Adam Karlsson, fyra år, betalar för sig. Och det är Gunhild Hansson som fyller på sin kassa med tjugo kronor.

Foto:

rimforsa2003-06-30 06:06

-- Under alla mina år i ståndet kan jag inte erinra mig att det varit bättre. Långa stunder var det så tätt att det knappast gick att förflytta sig.

Då han skulle tillbaka efter att ha varit borta en stund höll han aldrig på att komma fram. Han fick åla sig mellan folk för att inte missa för många minuter i ståndet.

Trångt och saligt -- det kan vara en god sammanfattning av årets marknad.

Bra väder

Ingevald säger att det här är en marknad som inte är alltför stor, och det gör att folk tycker att det både är lätt att överblicka händelserna och att det är mysigt.

-- Vädret är också bra för alla marknadsbesökarna. Inte för mycket sol, inget regn.

Han påpekar också att Rimforsa ligger bra till rent geografiskt. Så har till exempel Linköpingsborna nära hit.

Ja, det stämmer. Sedan jag lämnat Ingevald dröjer det inte många sekunder innan jag kommer i kontakt med Linköpingsbor. Lilla Elvira Engblom, tre år, till exempel.

-- Vi är här med vårt barnbarn, berättar Monica och Bosse Engblom, Nykil.

Elvira är ju inte så lång, men hon löser problemet genom att sitta på Bosses axlar. Då har hon väldigt bra utsikt över marknaden.

Lång kö till helikopter

Elvira ville upp i helikoptern, och det var också meningen att det skulle bli så.

-- Men det var så lång kö så vi lät bli, berättar Monica. Hon och Bosse hittade på något annat kul i stället, bland annat karusell.

Har ni handlat något?

-- Saltgurka, svarar Monica.

Då hon ser mig igen efter ett tag ropar hon:

-- Det blev ett spislock också!

Efter att jag fått ta del av det glada budskapet stannar jag till hos Ann-Mari Wigren - Adolfsson och Solveig Sandell. De står i ett stånd som är ordnat av Betel i Opphem.

-- Vi säljer hembakat bröd och allt överskott går till Bröder till Bröder-insamlingen. Det brukar bli ett netto på 7 000- 8 000 kronor. I år har vi valt att låta pengarna gå till Ukraina där barn hjälps.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om