-- Jag har inte skrivit på något kontrakt än, men vi är överens och jag har bestämt mig, sa hon till Corren i går kväll.

Hon verkade lättad över att beslutet var taget.

Intresse fanns även från Själevad, men 22-åringen valde Linköping.

Det var egentligen inte så svårt.

-- Det känns verkligen inte som om jag kommer till vad som helst. Klubben gör en rejäl satsning och allting verkar välordnat. Det ska bli spännande att få vara med, säger Lotta Runesson.

Trots meriter från tolv U 21-landskamper har hon under det senaste året tillhört bänknötarna i Europas bästa lag och väljer av den anledningen att röra på sig efter tre säsonger i Västerbotten.

-- Det är främst för chansen att få spela mer som jag flyttar. På de tidigare åren finns inte mycket att klaga på, men jag känner att jag fått för lite speltid på slutet, säger mittfältaren, som i och med klubbytet också kommer betydligt närmare mor och far i småländska Tingsryd.

-- Dessutom är det inte lika kallt härnere, säger hon och skrattar.

Under några veckor har hon diskuterat en övergång med klubben och redan i förra veckan kom parterna i princip överens.

LFC har valt att inte gå ut med nyheten förrän kontraktet är påskrivet, men Corren kan nu avslöja att allt är klart.

Lotta Runesson - med Tingsryd som moderklubb och med förflutet även i Öster -- har fortfarande några skoluppgifter att lösa i Umeå direkt efter årsskiftet, men räknar att snarast möjligt flytta de 85 milen söderut.

Hon räknar också med att slutföra studierna till civilekonom på universitet i Linköping.

-- Jag har kollat upp det. Det löser sig på något sätt, säger hon.

Efter Runessons påskrift är med största säkerhet slutvärvat för nykomlingen.

Klara sedan tidigare är målvakten Hedvig Lindahl, Malmö FF, backen Jenny Möller, Mallbacken, samt mittfältarna Linda Sandersson, QBIK och Anna-Kaisa Rantanen, Helsingfors, och Therese Sandström, Bälinge.

Ett halvt lag med spelare av god allsvensk klass.

Målfarliga anfallarna Josefine Öqvist och Anna Mörstam har visserligen sagt nej - men det borde ändå räcka för att det ska bli fjärde gången gillt i den allsvenska fotbollen.