I onsdags beslutade S-distriktets styrelse att valet, för att fastställa riksdagslistan och även landstingslistan, ska tas om i slutet på januari.

- Blir det ett annat resultat vid det tillfället går hela saken från en fadäs till ett klart klavertramp, säger Stig-Björn Ljunggren.

Att formalia är viktigt förklarar han med att möten hålls i en demokratisk tradition och att besluten också ska vara överblickbara för alla.

Stig-Björn Ljunggren menar att Socialdemokraterna av i dag är näst intill besatta av stadge- och ordningsfrågor. Det är bland annat en följd av att SSU för några år sedan medlemsfuskade genom att utnyttja olika stadgetrick.

Johan Löfstrand, ordförande i Linköping arbetarkommun, säger att kritiken från medlemmarna, och påpekande från den stadgeexpert Lars-Ola Dahlquist, som deltog i onsdagens möte, måste tas på allvar.

Men han är kritisk till att Corren har framställt det som om det är ett Linköpingsproblem enbart.

- I själva verket är det sju av tretton kommuner i länet som har gjort på samma sätt, säger Johan Löfstrand.

Tror du inte att det beror på att det var höga Linköpingspolitiker som skrev dit sina namn på röstlängden?

- Visst kan det vara så. Ändå blir man ledsen när det hela framställs som en ondskefull Linköpingskonspiration, säger han.

Precis som valberedningens ordförande, Lena Micko, anser Johan Löfstrand att diskussionen kring stadgarna har uppkommit eftersom några inte har kunnat acceptera valutgången.

Något som, enligt Löfstrand, kan hända när det rör sig om personval

- Jag är däremot väldigt säker på att vi får samma resultat i januari som vi hade i november, säger han.