Det handlar om en vattenskada som ledde till att man upptäckte asbest under golvet i ett toalettutrymme i fastigheten på Nygatan som ägs av fastighetsbolaget Hemfosa. Samtidigt pågår ett arbete med ventilationen i huset. Det har funnits en oro bland kommunanställda kring asbestupptäckten. Det är hög genomströmning av besökare på Jobb- och kunskapstorget, och på bottenplanet i fastigheten finns butiker. Huvudskyddsombudet från Akademikerförbundet SSR, Christina Gustafsson, säger så här:

– Just nu känner jag mig lugn. Men många har varit oroliga, även jag som medarbetare och skyddsombud eftersom asbest är så laddat. Men fastighetsägaren och byggentreprenören säger att de följer föreskrifterna för sanering.

Enligt enhetschefen Karin Sköld fanns det lite oro bland personalen i förra veckan men det ska nu ha gått över.

Artikelbild

| Jobb- och kunskapstorget i Linköping.

– Det var snabbt åtgärdat. När byggföretaget såg att det fanns asbest, gjorde man en anmälan till Arbetsmiljöverket, och sedan gjorde man saneringen, säger hon.

I fredags träffade byggföretaget Byggrosen de anställda för att svara på frågor.

– Saneringen handlade om ett två kvadratmeters golv, där underskiktet innehöll asbest. För oss är det ett ganska rutinartat arbete. Det ser ofta ut så i gamla hus, säger Daniel Wallman på Byggrosen.

Malin Lindman, förvaltare på Hemfosa, understryker att arbetet med ventilationen följer planen.

– Det arbetet ska vara klart inom några veckor och det är inte kopplat till upptäckten av asbest, säger Malin Lindman.