Beskedet om ny hotellägare dröjer: Får inte yppa något

Snackisen i Skänninge om vem som tar över på Skänninge statt blir obesvarad ytterligare några veckor.

Stadshotellets framtid är ett av samtalsämnena Skänningebor emellan när det, som på fredagen, ordnas torgdagar.

Stadshotellets framtid är ett av samtalsämnena Skänningebor emellan när det, som på fredagen, ordnas torgdagar.

Foto: Sune Johansson

Skänninge2020-09-04 12:15

Enligt konkursförvaltare Kristian Jensen i Mjölby så har den nya ägaren begärt en uppskjutning av tillträdesdag från sista augusti till sista september.

– Det gäller den ena av de två fastigheter som försäljningen handlar om. Den andra har hela tiden gällt sista oktober, säger han.

Kristian Jensen är medveten om att intresset är stort, inte minst bland Skänningeborna. Men han har fått instruktioner från köparen att inte yppa något namn förrän allt är klart.

Skälet till att man velat vänta med tillträdet är att köparen i dag har en kommersiell fastighet som man haft svårigheter med att avyttra och avveckla. Och orsaken till den svårigheten är det rådande ekonomiska läget i samhället nu i pandemitider.

Vilken slags fastighet det handlar om och var den är belägen ingår i det som konkursförvaltaren håller tyst om.

Varken kommunen, som hyr bibliotekslokalen, eller föreningen Galaxen som hyr bion, har kunskaper om vem den nya hyresvärden är. En viss otålighet kan uppfattas både från kultur- och fritidschefen Ulf Johansson och från Galaxens ordförande Tobias Andersson.

Kristian Jensen är dock inte orolig för att köparen ska dra sig ur affären.

– Hyresgäster och andra kommer snart att få information. Min förhoppning är att det blir ett bra resultat, för det är ju en ganska central bit av Skänninge. Hotellet har ju funnits där sedan 1880-talet, så det vore kul om det kunde få finnas kvar, säger Kristian Jensen.

Karta: Stora Torget
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!