Branschkollegan: "Man känner med dem"

Ledsamt, jättesynd, tråkigt. Det är kommentarer efter att Skänninge statt gått ut och berättat om sitt svåra ekonomiska läge.

Skänninge Stadshotells ägare Josip Mustapic sätter företaget i likvidation. Hur det drabbar orten, bioföreningen och turismen återstår att se.

Skänninge Stadshotells ägare Josip Mustapic sätter företaget i likvidation. Hur det drabbar orten, bioföreningen och turismen återstår att se.

Foto: Corren

Skänninge2019-11-05 15:30

– Man känner med dem som kollegor i branschen. Jag har ingen insyn i deras ekonomi, men jag har ju förstått att de haft det kämpigt, säger krögaren på Mjölby stadshotell, Markus Höglund.

Han menar att konkurrenten har jobbat hårt och ansträngt sig på olika sätt att få fart på verksamheten.

– Det är ett fint gammalt hotell och de har själva sagt att allt går så bra, men det stämmer tydligen inte. De har satsat på nöjesevenemang, som är en svårare nisch. Och Skänninge är en liten ort och underlaget är litet, menar han.

En viss oro känner man i bioföreningen Galaxen som hyr av hotellet.

– Vi har inte hört något om detta. Men vi har ju förstått att allt inte är guld och gröna skogar för dem. Vi har ett löpande hyreskontrakt med nio månaders uppsägningstid, säger Tobias Andersson i Galaxen.

Den tekniska utrustningen i bion är modern och i gott skick, men själva fastigheten är inte tipptopp, enligt Tobias. Bland annat är toaletterna inte så fina.

På turistbyrån beklagar Kerstin Bergengren läget för hotellet som hon menar betyder väldigt mycket för turismen i Skänninge och hela kommunen.

– De har satsat framgångsrikt på tyska bussturister som åker på en slags temaresa efter den populära tyska tv-serien "Inga Lindström" som spelas in varje sommar i Östergötland och Södermanland.

De bor en vecka på statt och gör utflykter både till inspelningsplatser och till andra mål, som Astrid Lindgrens värld.

– En del stannar kvar och turistar här i kommunen i stället.

Karta: Skänninge Stadshotell
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!