– Det är ett speciellt sätt att leva, erkänner han. När barnen var små tyckte de att det var konstigt att jag jobbade alla lördagar och söndagar.
För Rolf Möller är det en livsstil, inte ett jobb, att sälja mat till hungriga människor. Född i Markaryd hamnade han först på Cloetta i Ljungsbro och som VD på Vätternpotatis i Ödeshög innan tankarna på att driva något eget blev för starka. Det här var 1972.
– Jag skaffade först en försäljningsvagn och sedan en vagn för auktioner.
1982 fick han möjlighet att ta över restaurangen på motorbanan Mantorp Park. Det blev början till en stark tillväxt för det mobila företaget, men inte utan oro.
– Jag kunde inte sova på nätterna i början, men det var ett klipp. Redan år ett började jag tjäna pengar.
– Jag investerade allt som kom in, så jag hade efter ett tag ett tiotal säljställen på banan vid stora evenemang.
Vid den här tiden köpte han en villa i Skänninge med en lada på tomten. Det är där vi träffas. Ladan hade varit grönsakshandel och hade jordgolv. Där hade för längre sedan kor och hästar förvarats under Skänninge marknad. Rolf byggde om ladan till ett restaurangkök.
När det var riktigt stora evenemang flyttades all utrustning i företaget. Det kunde handla om 14-15 stora vagnar. Som vid VM i roadracing i Anderstorp 1987, när matförsäljningen var öppen dygnet runt.
– Men mest folk var det vid en flyguppvisning i Uppsala 2004 – 60 000 personer. Och vi lagade all mat i vagnarna... Då jobbade jag hela nätterna med att få fram varor till nästa dag.
– I år skulle det varit en flyguppvisning på F7 i Såtenäs vid Vänern, men den blev förstås inställd, säger Rolf.
Företaget har också varit på alla svenska motorbanor. Knutstorp, Karlskoga, Falkenberg. Det har varit många vagnar att dra runt, så det underlättade när han skaffade en 19 meter lång trailer som kunde få med fyra försäljningsvagnar på en gång.
Rolf och hans anställda har också varit på plats vid stora konserter.
– Jag vet en gång när det var 20 000 personer i publiken. Vi såg dem komma som en våg mot vår ölservering när grindarna öppnades. Det var svårast att ordna plats till alla som ville handla.
Om Rolf själv får välja evenemang föredrar han exempelvis dragspelsstämman i Ransäter. Där har han jobbat sedan 1993 och haft öltält.
– Det är lite äldre folk och så jädra trevlig stämning. Någon börjar spela och sedan hänger andra på.
I slutet av 1980-talet skaffade Rolf fler tält även för uthyrning, så det blev ett nytt ben för företaget att stå på. I dag har företaget 7 000 meter tält för uthyrning och catering.
För fem år sedan tog barnen över, dottern Annette och sonen Björn.
– Jag tänkte att jag skulle ta igen mig lite...
Rolf tittar ut på restaurangladan.
– ... men det gick i 14 dagar, sedan stod jag inte ut. Så jag skaffade mig fyra egna vagnar och så har jag ju restaurangköket.
Nu vill Björn och Annette fokusera på två nya restauranger. Rolf hade en fundering på om han skulle ta över igen, men det blev i stället försäljning av cateringdelen och tälten. Rolf själv planerar att samarbeta med de nya ägarna. Han har en strömmingsvagn och en för munkar, plus en stor vagn för korv, hamburgare och kebab.
– Jag ska också bygga en vagn för helt vegetariska rätter, det kommer mer och mer. Det blir greenburgers, pulled jackfruit och halloumi.