I centrum finns ett företag med nästan 100 anställda.

I dag greps ytterligare personer med misstänkta kopplingar till den organiserade brottsligheten i Södertälje. Totalt misstänks tolv personer för ekobrott efter gårdagens jätterazzia. Åklagaren har begärt åtta av dem häktade för grova bedrägerier eller medhjälp och förhandlingarna börjar i morgon i Södertälje tingsrätt.

Brotten är kopplade till ett företag i staden som ägnar sig åt personlig assistans, där vd:n är en av dem som begärts häktade.

Bolaget har enligt årsredovisningen en omsättning på nästan 50 miljoner kronor och 98 anställda.

Enligt Länstidningen Södertälje misstänks de gripna ha lurat till sig miljonbelopp i assistansersättning från Försäkringskassan, där en av de misstänkta dessutom ska ha varit anställd.

Åklagaren vill att tingsrätten fryser mångmiljonbelopp hos de misstänkta. Även tillgångar hos bolaget kan komma att frysas. Enligt Länstidningen har Försäkringskassan ett skadeståndsanspråk på tolv miljoner kronor på bolaget.

Gårdagens gripanden är en del av en satsning mot organiserad brottslighet i Södertälje. I en annan utredning misstänks 18 personer för bland annat tre mord. Där påstås en 32-årig man vara ledare. Han dömdes i somras till livstids fängelse för mord och flera andra av de 18 fick mångåriga fängelsestraff. Men hela rättegången måste tas om sedan en nämndeman, som samtidigt satt i polisnämnden, bedömdes vara partisk i målet.

Omkring 55 poliser, tillsammans med andra myndigheter, arbetar vidare. Ett tiotal förundersökningar är i gång. De flesta handlar om ekonomisk brottslighet.