Longcycle är en gren i kettlebell där utövaren ska föra två kettlebells över huvudet så många gånger som möjligt i tio minuter. Nynäshamns Johanna Hultman slog världsrekord under lördagen då hon klara av att göra 146 lyft med 12-kilosvikterna i -73-kilosklassen. 

– Vi har svenska rekord som slogs av våra egna lyftare från Campushallen och Johannas världsrekord. Det var riktigt starkt, säger tävlingsledaren Mathilda Flood. 

Det var första gången SM arrangerades i Linköping och dagen flöt på utan några större hinder. Nu väntar istället en lite mindre tävling hos Campushallen i vinter.

– Jag tror vi ska försöka rulla på det här nu och arrangera en mindre tävling i höst eller vinter. Om man inte vill tävla på SM kan man få testa i en mindre lokal med en mindre publik och bara se hur det är, säger Flood och ler.

Vad är det som är charmen med sporten då? 

– Jag tycker det är den mentala utmaningen och att man kan övervinna sig själv. Man hittar nya saker i sitt huvud som tankar som man inte visste skulle komma upp. Sen blir man stark och får bra konditon av det som en bonus. 

Hur är det i Linköping. Ökar intresset för sporten? 

Artikelbild

| Johanna Hultman är ny världsmästare och henness glädje gick inte att ta miste på.

– Jag har inte stenkoll på hela Linköping men här på Campushallen ser vi att det växer och att folk tycker att det är roligt. 

Med tanke på att SM arrangerades i Campushallen är förhoppningen också att tävlingen kanske kunnat ge ett nytt ljus för sporten. 

Artikelbild

| Tävlingsledaren Mathilda Flood tävlar öven för Campushallen själv.

– Förhoppningen är att intresset ökar på grund av det här, säger Flood och skrattar.