Aldrig tidigare har Torpöns camping haft så många besökare som sommaren 2002. Över 10 000 bilar, 2 000 motorcyklar samt massor av gående gäster skeppades till ön under sommarmånaderna. Och de flesta av dem ville också äta och fika på serveringen. Men det kunde ta en lång stund för kunderna att få det beställda. Köket var helt enkelt inte anpassat för att laga mat för så många personer.
-- Sommaren var oväntat lång och varm vilket påverkade antalet besökare. Och gäster till nyöppnade Sommens Naturrum strömmade också till vår servering, säger Carl-Erik Andersson, vd för Torpön-Projekten AB.
Även om bolagets styrelse inte tror att säsongen 2002 kan upprepas har man beslutat att bygga ut köket samt att satsa på en del andra saker på Torpöns camping.
-- Kökets yta kommer att fördubblas till drygt 70 kvadratmeter. Dessutom ska vi bygga ett lager, ett kylrum och även vår butik med livsmedel ska få lite nytt utrymme, säger Carl-Erik Andersson.
Ombyggnadsarbetet har redan påbörjats. När det blir färdigt ska man kunna ta emot drygt 160 gäster på en gång.
Asfaltering av parkeringsplatsen var planerat för säsongen 2002 men det hanns inte med det. Till nästa sommar blir parkeringsplatsen dock säkert asfalterad, enligt Carl-Erik Andersson.
-- Vi gör det så snart som snön går bort. Vi funderar även på att utöka lekplatsen på campingen men vi har ännu inte fattat beslut om det, säger han.
Trafiken på färjan har ökat stadigt men trots det går det inte ekonomiskt ihop, enligt Carl-Erik Andersson. Fortfarande får bolaget ett bidrag till färjetrafiken från Boxholms kommun, men bidraget minskar varje år.
-- Färjan till ön trafikerar mellan första maj och sista september. Och om man tittar på hela säsongen är den inte lönsam. Det räcker kanske till personalkostnader men vi måste också underhålla färjan, säger Carl-Erik Andersson.
Som det är nu betalar bilister 30 kronor per tur medan betalningen för de gående gästerna är frivillig.
Det är något som Carl-Erik Anderson inte vill förändra. Men han vill korrigera det.
-- Vi ska inte ta betalt från gäster utan fordon, men vi ska rekommendera dem att betala en femma. De som åker väldigt ofta kan lämna pengar varannan eller var tredje gång, om de vill alltså, säger han.