– Det är jätteroligt att vi får nya aktiva medlemmar som vill engagera sig och bidra med nya idéer. Det är därför vi finns, för att alla ungdomar ska få sina röster hörda, säger sekreteraren Moa Hoffstedt.

Sedan starten för fyra år sedan har Kinda ungdomsråd kontinuerligt fört ungdomarnas talan i en mängd kommunpolitiska frågor. Dessutom har de årligen arrangerat en sommarkonsert med kända artister så som Ulrik Munther, Albin Johnsén och Mattias Andreasson. I år äger konserten rum den 19:e juli, den här gången med flera unga Kindatalanger på scenen.

– Vi har en väldigt positiv känsla i styrelsen och just nu har vi för avsikt att etablera kontakten med de nya politikerna i kommunen. Vi kommer också försöka synas lite mer bland Kindas ungdomar, för att få ännu fler medlemmar, berättar Hoffstedt.

Artikelbild

| Lea Ljungqvist är ungdomsrådets ordförande.

Styrelsen som valdes under ungdomsrådets årsmöte under den gångna helgen består av ordförande Lea Ljungqvist, sekreteraren Moa Hoffstedt, kassören Estefani Sanchez Rueda och de nya ledamöterna Ture Nilsson och Harald Bönner.