Den misstänkte mannen, som inte är känd av polisen sedan tidigare, greps vid 18-tiden och har förhörts under kvällen. En husrannsakan i hans bostad har också genomförts och vid 20.30-tiden beslutade åklagaren att anhålla mannen.

"Mannen finns nu i förvar hos polisen och förundersökningen fortgår. Under morgondagen kommer det att ske fortsatta förhör med den misstänkte tillsammans med offentlig försvarare", skriver chefsåklagaren Eva Nemec Nordh i ett pressmeddelande.

Linköpings universitet utrymdes på fredagen sedan affischer med ett hotfullt innehåll satts upp på flera ställen på universitetsområdet. På affischerna finns en hänvisning till en internetsida där man kan se en man posera med vapen.

Förutom två campus i Linköping utrymdes och stängdes även universitetets campus i Norrköping och på Lidingö. Alla campus kommer att öppna igen på lördagen.

"Vi gör bedömningen att det inte längre föreligger ett hot", säger universitetsdirektör Kent Waltersson i en kommentar på universitetets hemsida.