Utanför tätorterna är det ibland svårare än i centralorten att hitta medarbetare, som dessutom har bra kompetens och är självgående. Det var ett av samtalsämnena vid Tjällmoföretagarnas senaste frukostmöte.

– Jag skulle behöva vara en halv person till,  men det är inte lätt att hitta någon som inte behöver handledas, säger Åsa Gellerstedt, som driver Tjällmo Städ. 

Torgny Carlsson bedriver verksamhet inom byggnation, transport och trädgård. 

– Vi behöver vara tre heltider under sommarhalvåret, annars fungerar det inte. Övrig tid är det bara jag.

Hittills har Torgny lyckats hitta folk, både kvalificerade medarbetare och sommarjobbare, men just idag vet han inte om han får tag på någon till den här sommaren.

– Fördelen med att finnas på landsbygden är att alla känner alla, och jag brukar få tag på bra personal, ofta genom kontakters kontakter.

Rodrigo Olivares, affärsrådgivare hos ALMI, är väl medveten om att utbudet av tänkbara medarbetare på landsbygden är begränsat. Problemet är att många stadsbor varken vill pendla eller flytta.

Hur skall man då göra som företagare när man behöver hitta nya medarbetare?

– Det handlar om att vidga sitt erbjudande. Utöver lönen ser människor mycket mer än tidigare till värderingar, sådant som hållbarhet, miljö, socialt ansvar och så vidare. Likaså saker som egna karriärmöjligheter och eget ansvar.

Tänker du att det här är särskilt viktigt för landsbygdsföretagen?

– Nej, det här gäller ju alla företag, men förstås särskilt de som annars har svårt med sin rekrytering, kanske beroende på reseavstånd med mera.