Den brittiska landsdelens parlament samlades i ett desperat sista försök att utse en talman, och sedan gå vidare med att hitta en väg att komma överens om en ny provinsregering. Om ingen sådan finns på plats senast en minut efter midnatt, lokal tid, måste nyval utlysas.
Och under eftermiddagen kom beskedet: Vi lyckades inte utse en talman.
De sista försöken stöp när Jeffrey Donaldson, ledare för Demokratiska unionistpartiet (DUP), meddelade att partiet i protest mot Nordirlandsprotokollet inte tänker ingå i en samlingsregering med rivaliserande nationalister.
– Vi anser inte att tillräckliga framsteg gjorts för att frågan ska kunna lösas, sade Donaldson till Belfast Times och meddelade att hans parti skulle sätta sig i kammaren men varken nominera eller rösta för kandidater.
Inte imponerad
Därefter misslyckades båda talmanskandidaterna samla tillräckligt stöd över partigränserna, och utan talman kunde inget arbete utföras i kammaren och torsdagens session avslutades, rapporterar tidningen.
Därmed kan bara en kvällsmangling bakom kulisserna rädda landsdelen från ett nyval någon gång strax före jul.
Sinn Féins Michelle O’Neill, som förväntades bli Nordirlands försteminister, var inte imponerad av DUP:s obstruerande.
– Det här är deras soppa, och hans och hela partiets misslyckade ledarskap.
Sinn Féin störst i maj
Nordirland har inte haft en ordentlig regering sedan provinsvalet i maj. Efter valet uppstod ett dödläge grundat i den splittrade synen på det så kallade Nordirlandsprotokollet, som ska förhindra att det uppstår en hård gräns mellan den brittiska landsdelen och EU-medlemmen Irland.
I valet blev nationalistpartiet Sinn Féin – som har som mål att återförena Nordirland med Irland – för första gången största parti i regionala parlament. Näst störst blev DUP, som anser att protokollet bör slopas helt och ersättas med en strategi som unionisterna stöttar. Sedan valet har partierna inte kunnat enas om en samlat styre och dödläget har varit ett faktum.
Tvistefrågan gällande protokollet handlar om vilka handelsregler som ska gälla mellan Nordirland och Storbritannien, respektive mellan Nordirland och republiken Irland, sedan Storbritanniens sorti ur EU.