I en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Conny Forsberg (S) ställer vänsterpartisten Lind en rad olika frågor. Hur ser dialogen ut med Region Östergötland, vem har ansvar för vad, och när kan Kindaborna få ett svar? Med andra ord vill Kindapolitikern ha transparens kring vårdcentralens framtid, om det blir renovering i befintliga lokaler eller en nybyggnation på annan plats.

– Jag ser mig som en representant för Kindaborna och från dem får jag frågor hela tiden. Det här är en viktig satsning och utifrån det tycker jag att det behöver att bli tydligare. Om vi inte trycker på i den här frågan är jag rädd att ingenting händer, att den hamnar i någon form av långbänk, säger Lind.

Vänsterpartiets vilja är att Kindas nya vårdcentrum placeras på stationsområdet i Kisa, i kombination med seniorbostäder, och de tycker också att det är viktigt att kommunen har en tydlig plan.

Artikelbild

| "Det här är en viktig satsning", menar Anders Lind (V) som har ställt en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Conny Forsberg (S).

– Det är en arbetsmiljöfråga. Just nu fungerar det bättre på vårdcentralen än tidigare, men om man inte berättar hur man tänker framöver är risken att personalen försvinner, menar vänsterpartisten.

Conny Forsberg vill inte gå händelserna i förväg utan svarar på interpellationen vid kommunfullmäktige den 15:e april. Däremot kan han meddela att kommunens mål är en nybyggnation.

– Det är dit vi siktar och det är den uppfattning som vi har. Det är jättebra att frågan lyfts och nu ska jag samla in den information som jag behöver för att svara på frågorna, säger han.