Kräfthandlare väljer exotisk fisk

Hallå där Mathias Svensson, kräftföretagare på Marcus Kräftan i Väderstad, just nu på semester i Thailand.

Mathias Svensson, Marcus Kräftan i Väderstad

Mathias Svensson, Marcus Kräftan i Väderstad

Foto: Mia Karlsvärd

Väderstad2014-12-30 17:49

Är inte kräftor augustimat?

– Jo absolut, men det kommer mer och mer att man äter kräftor året runt. Och på nyår, som är vår största svenska fest, passar det jättebra.

Vem levererar kräftor så här års?

– Det är yrkesfiskare i Vättern som förutom sik och röding fiskar kräftor. De håller även kräftor i sump för senare leverans.

Har ni någon särskild nyårskryddning?

– Nej, det är vårt vanliga recept. Det är hemligt, men salt och krondill ingår förstås.

Hur ser en bra nyårsmeny ut?

– En förrätt med kräftor, kanske ytterligare något skaldjur, ost och kex. Sedan en fin stek. Kanske avsluta med crème brylé.

Och vad dricker jag till kräftor?

– Vad du vill. Men varför inte en snaps?

Vad ska du själv äta på nyårsafton?

– En förrätt med havets delikatesser från Thailand, sedan någon trevlig kötträtt som sedan avslutas med en god thailändsk söt delikatess. Blir svårt att hitta en OP Andersson här men det finns nog något gott att dricka med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om