-- Det är ett bevis på att det vi gör är bra, fortsätter Martin Ceder
Samtidigt är far och son lite förvånade.
-- Vi gör ju bara vad vi ska, säger Christer.
Sveriges Grisproducenters styrelse motiverar utmärkelsen med attChrister och Martin Ceder månar om sina djur men också med att dehåller gården öppen för besökare.
-- Vi är sociala, säger Martin. Det är ganska ovanligt att manöppnar sina gårdar, men vi tycker att det är viktigt att folk får sehur grisarna har det i Sverige.
Två gånger om året har de öppet hus, en gång under våren och en gångkring jul. Då kommer hundratals besökare och Christer och Martin harfått många positiva reaktioner.
-- Många har bara sett grisuppfödning från andra länder på tv och grisarna har det ju mycket bättre här, säger Christer.
Christer och Martin Ceder hoppas nu kunna inspirera andragrisuppfödare att öppna sina gårdar och vill att utmärkelsen ska riktauppmärksamhet mot hur grisarna har det i Sverige jämfört med övrigaEuropa.
-- Vi är ambassadörer för svenskt kött, säger Martin.
De märker av konkurrensen med billigt kött från utlandet, men grisuppfödningen går bra ändå.
-- I Sverige har vi många lagar och regler för grisuppfödning, sägerLars Hultström som är ordförande för Sveriges Grisproducenter. Detskapar många mervärden i produktionen, men vi har svårt att få betaltför det. Christer och Martin Ceder har dock lyckats bättre än mångaandra.
Detta är första gången som Årets Grisföretagare utses och SverigesGrisproducenter hoppas att utmärkelsen ska visa goda exempel på nyasätt att arbeta.
-- Vi vill ingjuta hopp om att det faktiskt går att föda upp grisar i Sverige, säger Lars Hultström.
I dag tar Christer och Martin Ceder emot utmärkelsen avjordbruksminister Ann-Christin Nykvist på Sveriges Grisproducentersstämma i Göteborg.