-- Det är för jävligt att kammarrätten rivit upp länsrättens beslut, säger hon.
Hon pekar på ett utdrag ur skollagen.
-- Här står det klart och tydligt att barnomsorg ska tillhandahållasi den omfattning det behövs med hänsyn till föräldrarnas förvärvsarbeteeller studier. Ändå bryr de sig inte om det.
Eva har arbetat i närmare 20 år som undersköterska inom hemtjänsten.Under flera år tvingades hon ständigt pussla för att få arbetstidernaatt gå ihop med passningen av sin dotter.
-- Det var framför allt helgerna som innebar problem. Jag fick bytaarbetspass eller försöka ordna med annan barnomsorg, säger hon.
I dag är Evas dotter 13 år och stor nog att klara sig ensam närmamma jobbar. Men Eva tänker ändå fortsätta kämpa för andra mammorsskull. Hon har två äldre döttrar som arbetar inom vården med obekvämaarbetstider. Båda har små barn hemma.
-- Numera finns ingen barnomsorg alls i Vadstena efter klockan sjupå kvällen. Det innebär i praktiken att folk inte kan ta jobb sombetyder arbete kvällar och helger, säger Eva.
-- Behovet av nattdagis är stort över hela landet. Jag har fåttflera brev och telefonsamtal från mammor runt om i Sverige som är isamma situation som jag har varit. Alla jobbar faktiskt inte mellan sjuoch fyra och alla har inte valt att vara ensamstående.
Eva planerar att överklaga kammarrättens beslut tillRegeringsrätten. Dessutom tänker hon skriva brev till skolministerIbrahim Baylan.
-- Det kommer att bli ett argt brev. Jag hoppas att han lyssnar ochatt han tittar på hur situationen faktiskt ser ut för mångaensamstående mammor i Sverige, säger hon. Helst skulle jag vilja samlain namnlistor och skicka med i brevet men det är svårt att genomföranär man är ensam.
-- Jag anser att kammarrätten har förbigått lagen och att allt barahandlar om pengar. Vad jag inte kan förstå är varför det ska behövadrabba barnen.