Begränsningen infördes av närpolischefen i Motala, Kenneth Nilsson, sedan en tillställning 7 september gått över styr.
Krögaren Petter Kock är upprörd över att polisen i praktiken stängt hans krog i en och en halv månad utan att detta har haft stöd i lagen.
- Helt bedrövligt, säger han om det beslutet och förbereder nu för att öppna krogen så snart som möjligt.
"Gick inte alls till så"Anklagelserna om överservering och dålig ordning kommenterar han så här:
- Det gick inte alls till som polisen påstår.
Var ungdomarna inte så berusade?
- Det är de väl alltid på en nattklubb. Det är likadant på Ågatan i Linköping men på Sjömagasinet en måndag blir det mer uppmärksammat.
Varför fick polisen ta hand om så många?
- Jag hade ett långt möte med bartendern och med vakterna inför kvällen för att de skulle vara extra observanta om de såg någon berusad och sluta att servera.
Kock ångrar inget. Inte ens ordet "Bartömning" på hemsidan, vilket han säger är vanligt förekommande i branschen.
Kan inte styra åldernStrax efteråt bjöds Sjömagasinet ut för försäljning på Blocket. Petter Kock konstaterar att alla pengar som tjänats under sommaren gått åt till de löpande utgifterna under stängningen.
- Polisen kan styra över mycket i tillståndet för en offentlig tillställning, men inte just åldern på gästerna, säger Jan Mattsson, chef för polisens rättsgrupp i Norrköping.
Enligt Jan Mattsson har närpolischefen ett riktigt bra underlag när det gäller att visa hur Petter Kock skött alkoholtillståndet.
- Jag hoppas att kommunen agerar nu, säger Jan Mattsson.
Kommunens dom snartNärpolischefen Kenneth Nilsson avvaktar. Han konstaterar att tillståndet för offentlig tillställning i Sjömagasinet går ut vid årsskiftet och att kommunens dom när det gäller utskänkningstillståndet lär komma inom någon vecka.
- Eftersom jag utfärdat tillståndet från början känner jag ett visst ansvar. Jag kan inte acceptera att unga får dricka sig hejdlöst berusade.