Årets sommarutställning heter "Fåglar fjädrar ägg" och i år kommer kommunens utställning inte att vara på slottet utan i Rödtornet.

I årets utställning medverkar 13 konstnärer och utställningen innefattar en rad olika konstnärliga uttryck och arbetsmetoder.

– Det är en samlingsutställning som har namnet "Fåglar fjädrar ägg". Det finns flera anledningar till att vi valt just det temat. Dels så är det en annan utställning i år på slottet som heter "Fåglarna på slottet" och den ville vi gärna anknyta till. Det är en spännande fotoutställning med bilder av den japanska prinsessan Takamado. Men också det faktum att vi har Tåkern här och det rika fågelliv som finns i nejderna är en anledning. En tredje sak är att fåglar, fjädrar och ägg är oerhört vanligt förekommande inom konsten och många tycker om det, säger kulturstrategen Maria Jönsson.

Artikelbild

| "Vi behöver ta hand om vår konst", säger Maria Jönsson, kulturstrateg i Vadstena kommun.

Den 6 maj blir det vernissage i Rödtornet. Utställningen är sedan öppen till och med den 2 september. Årets utställning har fritt inträde för alla besökare.